Born in a surreal Moscow communal apartment where eighteen families shared one kitchen, Anya von Bremzen grew up singing odes to Lenin, black-marketeering Juicy Fruit gum at school, and longing for a taste of the mythical West. It was a life by turns absurd, drab, naively joyous, melancholy and, finally, intolerable. In 1974, when Anya was ten, she and her mother fled to the USA, with no winter coats and no right of return. These days, Anya is the doyenne of high-end food writing. And yet, the flavour of Soviet kolbasa, like Proust's madeleine, transports her back to that vanished Atlantis known as the USSR . In this sweeping, tragicomic memoir, Anya recreates seven decades of the Soviet experience through cooking and food, and reconstructs a moving family history spanning three generations. Her narrative is embedded in a larger historical epic: Lenin's bloody grain requisitioning, World War II starvation, Stalin's table manners, Khrushchev's kitchen debates, Gorbachev's disastrous anti-alcohol policies and the ultimate collapse of the USSR. And all of this is bound together by Anya's sardonic wit, passionate nostalgia and piercing observations. Mastering the Art of Soviet Cooking is a book that stirs the soul as well as the senses

Пока нет отзывов и комментариев о Mastering the Art of Soviet Cooking. Когда пишете комментарий к товару, важно быть объективным и честным. Поделитесь своими впечатлениями о качестве товара, его функциональности, удобстве использования и любых других аспектах, которые считаете важными. Постарайтесь избегать субъективных оценок вроде "это лучший товар на свете" или "это полный отстой". Вместо этого, предоставьте конкретные факты и примеры, чтобы ваш комментарий был более информативным и полезным.

При оформлении заказа необходимо быть особенно внимательными и указать полный адрес доставки Mastering the Art of Soviet Cooking. Включите в него название улицы, номер дома, корпуса, квартиры (если применимо), а также почтовый индекс. Не забывайте о населенном пункте и области, если они требуются для доставки. Предоставление полной информации об адресе поможет транспортным компаниям и курьерам быстро и точно доставить Mastering the Art of Soviet Cooking.

Формат129x198АвторAnya von Bremzen
АвторыAnya von BremzenСсылки на авторовhttps://www.podpisnie.ru/categories/knigi/filter/author_anya-von-bremzen/
ПереплётМягкийГод публикации2014
ЯзыкАнглийскийКоличество страниц448

Похожие товары

Mastering the Art of Soviet Cooking

Модель:

Производитель:

2195 RUB
Whole Food Cooking Every Day

Модель:

Производитель:

6797 RUB
Cooking in Marfa

Модель:

Производитель:

8247 RUB
Italian Cooking School: Ice Cream

Модель:

Производитель:

1514 RUB
The Origins of Cooking: Palaeolithic and Neolithic Cooking

Модель:

Производитель:

22850 RUB
Street Food: The Heart of Mediterranean Cooking

Модель:

Производитель:

4968 RUB
What is Cooking

Модель:

Производитель:

21437 RUB
Cooking on Fire

Модель:

Производитель:

7339 RUB
Art of the Soviet Union, Still Lifes

Модель:

Производитель:

7882 RUB